Ionela Chircu Recesiunea a adus cu sine si o crestere uluitoare a numarului de infractori. Expertii in domeniul asigurarii protectiei populatiei iti recomanda cativa pasi pe care ii poti face cu usurinta pentru ca locuinta ta sa fie cat mai putin vulnerabila in fata hotilor atunci cand lipsesti de acasa.
Prima masura pe care trebuie sa o iei impotriva hotilor este sa incerci sa mentii o legatura cat mai apropiata cu vecini! In caz de primejdie, este posibil ca unul dintre ei sa remarce pericolul si sa sune imediat la politie.
O alternativa ieftina si la indemana oricui este afisarea pe usa sau pe poarta curtii a siglei unui sistem de securitate, fara a cumpara serviciul respectiv! Chiar daca nu ai un sistem de securitate, cei interesati de bunurile din casa ta vor crede ca locuinta este bine pazita.
Daca stai la curte si esti posesorul unui adapost pentru autoturism, nu uita sa-l inchizi cand parasesti acest spatiu! Riscul unei intrari prin efractie este cu mult mai mare, garajul fiind un punct destul de comod de a patrunde intr-o locuinta.
Hotii se sperie de lumina! Tot ce trebuie sa faci este sa-ti instalezi un senzor la usa de la intrarea in locuinta, astfel incat la detectarea miscarii sa se aprinda lumina.
Raiul hotilor este, de obicei, dormitorul pentru ca acolo se pastreaza banii si bijuteriile. In cazul in care hotul ti-a calcat casa, ai mai multe sanse sa nu ti le gaseasca daca le-ai ascuns in alta parte.
Ai sansa sa-i determini pe hoti sa-si ia gandul de la bunurile din atractiva ta locuinta daca lasi radioul deschis! Daca li se pare ca este cineva inauntru pot face cale intoarsa.
Pentru o mai buna siguranta a locuintei, pune-ti la intrare o usa metalica sau blindata, cu cel putin doua incuietori puternice si un toc gros!
– Pretul unei camere de supraveghere cu focalizare mobila depaseste 330 de lei – Costul unei camere de supraveghere pentru interior „indoor radar” trece de 1.000 de lei – Camera de supraveghere cu focalizare fixa are un pret de peste 220 de lei